Nimzowitsch

Stormester Lars Schandorff byder velkommen til Danmarks mest nørdede skakmagasin, som naturligvis er opkaldt Danmarks skaklærer nummer et; den lettiske skaklegende Aaron Nimzowitsch.

Seneste udsendelser

 • Caruanas styrke
  Den kommende VM-match mellem Magnus Carlsen og Fabiano Caruana tegner utrolig spændende, ikke mindst fordi den unge amerikanske udfordrer Caruana spiller både stærkt og meget seværdig skak.
 • Larsen mod VM
  Den danske fighter Bent Larsen tilhørte verdenseliten i skak i mange år, men blev aldrig verdensmester – til gengæld besejrede han stort set alle verdensmestre!
 • Indisk supertalent
  Kan man blive stormester i skak, inden man er fyldt 13 år? Ja, det er lige sket for anden gang i historien, da inderen Pragg opfyldte alle krav til titlen og dermed bliver den næstyngste stormester nogensinde.
 • Skak og fodbold
  Skakudtryk bruges flittigt i andre sammenhænge, også i sommerens VM-slutrunde i fodbold. Giver det overhovedet nogen mening?
 • Udfordrer presser på
  Den unge amerikaner Fabiano Caruana vandt topturneringen Norway Chess - foran den norske verdensmester Magnus Carlsen. Hermed sættes der ekstra pres på inden deres forestående VM-match i november.
 • Den sovjetiske skakverdensmester Anatoly Karpov er især berømt for at vinde VM uden kamp over amerikanske Bobby Fischer – og så for sin utrolig harmoniske spillestil.
 • VM-generalprøve
  Den norske verdensmester Magnus Carlsen sad overfor sin amerikanske rival Fabiano Caruana allerede i første runde af topturneringen Altibox Norway Chess i Stavanger. Det blev et brag af et parti, og måske et forvarsel om den kommende VM-match.
 • Fransk for begyndere
  Fransk er en af de skakåbninger med flest hardcore fans – rene aficionados – som bliver ved med at dyrke deres livslange kærlighed trods åbningens lidt blakkede ry som værende for passiv og for solid. På topplan ses den dog efterhånden sjældent
 • Det dybe offer
  Noget af det sværeste i skak er positionelle ofre, hvor man ikke får noget umiddelbart tilbage, men til gengæld har langvarig kompensation for det investerede materiale. En af mestrene af denne type ofre er den tidligere sovjetiske verdensmester...
 • Slutspillets mester
  Den svenske stormester Ulf Andersson tilhørte verdenseliten i 1970erne og 80erne. Han fik mange skakfans med sin ultrasolide stil og særlige forkærlighed for teknisk spil og især slutspil, som han excellerede i igen og igen, og vandt den ene...
 • Ny stormester på vej
  Den bare 19-årige Jesper Thybo lavede en stormesternorm ved at vinde den stærke københavnske skakturnering CCC. Han er godt på vej til at blive Danmarks næste stormester, men måske bliver han overhalet af kun 13-årige Jonas Bjerre, der blev nr. to...
 • Klassikerne lever
  Efter Aljechins død, umiddelbart efter Anden Verdenskrig, arrangeredes der i 1948 en skakturnering, der skulle finde en nye verdensmester. Botvinnik fra Sovjet vandt den højspændte og intense affære, og holdt efterfølgende skakkens krone i mange...
 • Danmarks største talent
  Den bare 13-årige Jonas Bjerre er Danmarks yngste Internationale Mester i skak nogensinde. I efteråret blev han europamester for unge og i påsken nr. 2 ved det rigtige DM - og hermed spillede han sig op i den øverste elite i skakverdenen.
 • Få dage efter, at den unge amerikaner Fabiano Caruana havde vundet Kandidatturneringen og var blevet officiel VM-udfordrer, skulle han op imod den norske verdensmester Magnus Carlsen i en stor turnering i Tyskland. Det blev et brag af et parti,...
 • Ung champ
  DM i skak er netop løbet af stablen. Den 24-årige århusianer Bjørn Møller Ochsner blev en lidt overraskende, men helt suveræn danmarksmester med rekordscoren 8 point af 9. Samtidig fik den kun 13-årige Jonas Bjerre sit helt store gennembrud.