Anti-terrorlove

Radio24syv stiller i ugen op til 12-årsdagen for angrebet 11. september 2001 skarpt på de danske anti-terrorlove.

Seneste udsendelser

 • Thomas Ærvold Bjerre
  Vi markerer årsdagen for terrorangrebet d. 11. september med et kig på, hvordan USA's enorme natioanle traume er blevet portrætteret i landets populærkultur.
 • Morten Bødskov
  Vi har igennem ugen samlet en bunke af spørgsmål til justitsminister Morten Bødskov. Det hele handler om de terrorpakker, som vi fik indført som følge af angrebet mod USA for præcis 12 år siden.
 • Christel Schaldemose
  Kritikerne af anti-terrorlovene er bange for, at man begrænser danskernes personlige frihed og retssikkerhed, men de skal blot se mod Bruxelles for hjælp. For Europa-parlamentet er nemlig bedre til at beskytte borgernes rettigheder, end de...
 • Morten Skjoldager
  Hvor tæt har Danmark egentlig været på et terrorangreb, og hvor ofte er terrorloven blevet brugt? Morten Skjoldager, forfatter og journalist har fulgt og skrevet en bog om, de danske terrorsager.
 • Hans Jørgen Bonnichsen
  De danske terrorlove har givet myndighederne mange flere beføjelser i kampen mod terror. Men det har ikke gjort PET mere effektiv, mener Hans Jørgen Bonnichsen, tidl. chef i efterretningstjenesten.
 • Der er mange meninger om de danske terrorlove. Kritikere er bange for, at de begrænser den personlige frihed og retssikkerheden, mens støtterne mener, at de beskytter folket og sikrer stabilitet til den danske stat. Jacob Mchangama, chefjurist for...
 • Tom Behnke
  Kritikere af de danske terrorlove er der mange af; støtter er der færre af. Vi har talt med Tom Behnke, retsordfører for Konservative, som er en af mændene bag de danske terrorpakker. Han forklarer blandt andet, hvorfor det er bedre med sikkerhed...
 • Eva Smith
  I 2010 udkom Justitsministeriet med den hidtidige eneste redegørelse af de danske anti-terrorlove. Problemet er bare, at man i rapporten kun har spurgt PET og politiet om deres meninger, mener juraprofessor Eva Smith.
 • Jakob Willer
  De danske terrorlove betyder, at data fra vores færden på internettet og mobiltelefoner bliver overvåget som aldrig før. Men dataovervågningen og effekten af den, er aldrig blevet evalueret og det er forkert, mener Jakob Willer, direktør i...
 • Bjørn Elmquist
  "Anto-terrorpakkerne har betydet enormt meget for, hvordan det danske retsvæsen fungerer". Det mener forsvarsadvokat, Bjørn Elmquist, som vi sammen med har dykket ned i et par af danmarkshistoriens største terrorsager.
 • Line Barfod og Peter Skaarup
  Virker anti-terrorlove efter hensigten, er de nødvendige og hvad bruger vi dem til? Det har vi spurgt retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup og tidl. medlem af Folketinget for Enhedslisten og jurist, Line Barfod.