Bearnaise er Dyrenes Konge

Bearnaise er Dyrenes Konge er madanmeldelse på radio. Forfatteren Martin Kongstad anmelder en restaurant efter 13-skalaen og taler med sin ledsager undervejs.

Seneste udsendelser

  • Martin Brygmann De Unge År. Hans stemme gik ikke i overgang, han bar briller og var rædselsslagen for piger. Han røg så meget hash, at han ikke kunne huske, hvad han fik til aftensmad i går. Bearnaise er dyrenes konge og Brygmann tager en tur...
  • I Jylland ligger små piger ved vestkysten og onanerer i deres senge, mens de tænker på en grim fiskersøn, der kører på scooter.Forfatteren Christina Hagen har prøvet at bo i København, men hun kunne ikke lide, hvad byen gjorde ved hende, og derfor...
  • Eva Ravnbøl – Journalist og Korrespondent, der har boet 30 år i Rom, er dagens gæst i Bearnaise. . Vi spiser på en af Roms nye Michelin restauranter, Bistro64 - Via Guglielmo Calderin.
  • Dansk gastronomis nye stjerne er Umut Ra Sakarya. Som barn løb han og legede i en tyrkisk by, i dag sælger han the flæskestegsandwich to end all flæskestegssandwiches på sin grillbar, Grisen, eller synger I en lille båd der gynger på Guldkroen....
  • Aspargeskongen Søren Wiuff har set mesterkokke brænde op, og selv har han arbejdet halvfems timer om ugen, fordi han er så optaget af sine grøntsager, og det kokkene skal bruge dem til. Bearnaise er dyrenes konge går i marken for at finde årets...
  • Om miljøer og Bevi Bevi.
  • Alle retter var mig. Jeg lå på alle tallerkener, og det skulle da være perfekt.Thomas Herman tabte sutten, da han lagde navn til stjernestedet Herman i Tivoli. Kørvelstilkene blev gransket i uendelighed og kasseret i kilovis, og han kunne tude i...
  • Ungkokken Thomas Herman drømte om at blive stjernekok på Kong Hans, men det var op ad bakke, når man var udlært fra Børkop Vandmølle og gik til halbal med Haddaway. Det bliver grænseløst ærligt og helt ned i gryderne, når Bearnaise er dyrenes...
  • Kunsten at koge en fond
    Kunsten at koge en fond - forskellen på sovs og sauce er fond. Men hvordan koger man den optimale fond? Med eller uden låg?Hvor længe skal den reducere for at blive bedst? Hvordan holder man på flest mulige aromastoffer? Og hvad med vin i...
  • Damerne fra Rom - del 2
    Bearnaise guider sammen med damerne, lytterne igennem det italienske liv og køkken på godt og ondt.
  • Damerne fra Rom
    Bearnaise guider sammen med dagens gæst, lytterne igennem det italienske køkken på godt og ondt.
  • Restaurant Domestic i Århus
    Mise en place special I. Hvad sker der på en gourmet restaurant før gæsterne kommer? En dag på restaurant Domestic i Århus. Råber de ad kokkeeleven? Hvordan laver man creme fraiche? Kan de fire ejere leve af det? Hvad sagde banken? Jeg spiser på...
  • Året der gik del 2
    Året der gik i Bearnaise, sendes inde fra Røde Claus på Gl. Mønt. Vi skal kåre årets ti bedste retter - og den værste, høre en fantastisk mailkorrespondance mellem Søde-Jan og Vesterhærgeren, finde den bedste nytårschampagne til under 400.- og...
  • Året der gik del 1
    Året der gik i Bearnaise, sendes inde fra Røde Claus på Gl. Mønt. Vi skal kåre årets ti bedste retter - og den værste, høre en fantastisk mailkorrespondance mellem Søde-Jan og Vesterhærgeren, finde den bedste nytårschampagne til under 400.- og...
  • Misen Groth
    I 1985 blev jeg kæreste med sangerinden Misen, men som jeg forstod det, ville hun gerne have en mand med styr på sit liv. Vi har ikke talt sammen siden. Nu har Misen Groth udgivet både en bog og et album, og vi mødes for første gang i tredive år...