Rushys Roulette (1)

Uge 44 - 2. november 2016

Er humanismen gået af fløjten?
Tullebølle Børnecenter, et asylcenter for uledsagede mindreårige flygtninge, har gennem det sidste år været i vælten. I torsdags kom det frem, at nogle af børnene havde været udsat for overgreb fra de voksne, der netop skulle tage vare på dem.
En anden historie, der har præget nyhedsbilledet i denne uge handler om de nye regler for afviste asylansøgere. ”Det skal være så utåleligt som overhovedet muligt at være på tålt ophold” lød det
fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), da hun lancerede planen for de 70 mennesker, der fremover skal bo på udrejsecenteret Kærshovedgård i en midtjysk skov ved Ikast. Ministeren har ingen problemer med, at vi, med de nye regler, bevæger os på kanten af menneskerettighedskonventionerne. Sammen med dagens panel, historiker og journalist Bent
Blüdnikow og rapper og politolog Ali Sufi diskuterer Rushy, hvordan vi er kommet dertil, hvor mennesker af kød og blod negligeres til fordel for udmeldinger, der kan konverteres til stemmer.

Vi har desuden besøg af dramatiker Christian Lollike, der er aktuel med teaterstykket Living Dead, der netop sætter fokus på angsten for det fremmede og stiller spørgsmålet: Står humanismen for fald?
Vi diskuterer: Er vi blevet så "empati-mættede", at død og ødelæggelse ikke rør os længere? Og hvad der skal til for at vække vores empati igen?

Andre udsendelser