Rushys Roulette

16. maj 2018

Vi kigger på 3 forskellige svenske historier i denne time: Først skal vi en tur til Växjö, hvor den lokale moske har fået lov til at kalde til bøn, så det også kan høres uden for moskeen. Vi diskuterer: Kunne det gå herhjemme? Er det inklusion eller misforstået inklusion fra svenskernes side? Og gør det mere skade end gavn? Hvad står der egentlig i koranen om dette, det fortæller hospitalsimam, Naveed Baig, som er med os. mens Ifølge Søren Nielsen, tidligere landsformand (LAU) mener at der bør gælde samme regler for kalden til bøn, som kirkeklokker, der ringer i det offentlige rum.
Til september skal svenskerne til valgurnerne og også i Sverige blive udlændingepolitik valgets hovedtema. Sammen med den svenske korrespondent Staffan Dallhöff drager vi paralleller til de danske valgkampe og hvordan svenskerne egentlig kan bruge de danske erfaringer på udlændingeområdet? Sidst i timen tjekker vi den svenske regerings hjemmeside, hvor man har lavet en lang liste over anklager vedr. migration, integration og kriminalitet, Alle anklager følges op af en forklaring og links til fakta. Er det et svaghedstegn, at man er nødt til at Hvor nyttig er sådan en side?
Dagens panel: Bertel Haarder, MF (V) og Hanna Mohamed Hassan, socialrådgiver.

Dagens gæster: Naveed Baig, Hospitalsimam, Staffan Dallhöff, svensk korrespondent og Søren Nielsen tidligere landsformand for LA

Andre udsendelser