24syv Morgen

12. juni 2018 - kl. Italien sagde nej

"Den første sejr for Italiens hårde migrantpolitik!" Sådan sagde indenrigsminister Salvini, efter et NGO-skib fyldt med over 600 bådflygtninge har droppet idéen om at lægge til kaj i en italiensk havn og nu er på vej mod Spanien. Spanien vil nemlig gerne tage imod bådflygtningene. Vi taler med Martin Tønner, Berlingskes Spanien-korrespondent.

Ulrik Myrtue, 29 år, veganer og lokalkoordinator for "The Save Movement" i Aarhus er en af de aktivister, der har demonstreret foran slagtehuset i Aarhus. Han kalde slagteriet for "Holocaust for køer."  Vi spørger ham, om man virkelig kan sammenligne holocaust med slagteri af køer.

"Fuck jeres lort - fri abort!" Sådan råbte flere moddemonstranter til en gruppe, der i weekenden mødte op på Rådhudspladsen i København for at demonstrere for et abort-forbud. Vores reporter Sara Husted Meyer har fået to kvinder, en fra hver demonstration, til at tale sammen om det ømtålelige abortspørgsmål. Lyt med her.

Netop nu mødes USA's præsident Donald Trump og Nordkoreas leder Kim Jong-un til et historisk topmøde i Singapore. Aldrig før har lederen af Nordkorea og en siddende amerikansk præsident mødtes. Mødet begyndte kl. 03 i nat dansk tid. Vi taler med Mathilde Moyell Juul, journalist og bosat i Singapore, der har fulgt med i det historiske topmøde.

Efter weekendens topmøde mellem G7-landene i Canada sagde USA's præsident Donald Trump, at USA er blevet udnyttet: "Vi tacklede en lang række emner, øverst på listen stod handel, et meget vigtigt emne. For USA er blevet udnyttet i årtier og årtier, og det kan vi ikke tilbyde amerikanerne længere." Jens Ladefoged Mortensen, lektor ved institut for Statskundskab og ekspert i international handelspolitik, mener, at Trump friserer sandheden.. 

Værter: Knud Brix og Asger Juhl

Andre udsendelser