24syv Morgen

12. juni 2018 - kl. Forsker: "En ko ha

"Køer er følende individer. De vil ikke spises." Det siger veganeren Ulrik Myrtue til TV2 Østjylland. Sammen med en række andre aktivister protesterer han mod slagtningen af kvæg foran Århus Slagtehus. Mickey Gjerris, lektor i bioetik ved Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, er i studiet bekræfter: Landsbrugdyr har følelser.

Netop nu mødes USA's præsident Donald Trump og Nordkoreas leder Kim Jong-un til et historisk topmøde i Singapore.  Aldrig før har lederen af Nordkorea og en siddende amerikansk præsident mødtes. Mødet begyndte kl. 03 i nat dansk tid. Kristian Mouritzen, tidligere USA-korrespondent og nu sikkerhedspolitisk korrespondent for Berlingske, er igennem på en telefon og kaster lys over mødet.

Regeringen griber nu ind mod advokater, der bryder god advokatskik og snyder deres kunder for at tjene flere penge. Vi bringer historien på grund af én særligt kendt og kontroversiel advokat: Christian Harlang, manden, som lige nu fører en stor, vigtig sag om torturanklager mod den danske stat. I dag Radio24syv kan vi løfte sløret for nogle af de initiativer, som forventes at blive en del af regeringens samlede pakke. Søren Mejer Jensen, journalist på Radio24syv, er i studiet. 

Værter: Knud Brix og Asger Juhl

Andre udsendelser