Rushys Roulette

13. juni 2018

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt.. og en del piger frygter den kommende tid hvor ferien går til forældrenes hjemlande. Her er der forventninger om forlovelser og bryllupper i luften. Og hvis man som pige ikke kan bevise at man har en intakt mødom kan det blive et spørgsmål om liv og død for den unge. Derfor får landets gynækologer en del henvendelser fra disse kvinder for at få lavet en kunstig mødom. Er det noget vi skal som samfund skal hjælpe disse piger til? eller skal de selv tage deres frihedskamp med familien?

I anden halvdel skal vi møde den indiske vinder af Bookerprisen, Arundhati Roy, som er aktuel med bogen "Ministeriet for den ypperste lykke". Hun beskriver det indiske samfund i en brydningstid, hvor moderniteten støder mod det traditionelle. Hvor medierne mere eller mindre er købt af det højrenationale hinduparti, der skyr ingen midler, når det gælder undertrykkelse af minoritetsgrupper som landets muslimer. Og hvor de mange voldtægter, er den mest håndgribelige pris, som kvinderne betaler for deres frihed. Vi lytter til hendes fortælling og vender nogle af hendes væsentligste pointer.
Dagens panel: Ahmad Mahmoud, debattør, forfatter - Kathrine Lilleør, sognepræst - Ramesh Kingsly Premarajah, skuespiller
Dagens gæster: Arundhati Roy, forfatter

Andre udsendelser