24syv Morgen

15. juni 2018 - kl. EU vil øremærke

I Folketinget er der ikke flertal for øremærket barsel til mænd. Alligevel kan EU fremsætte forslag til et barselsdirektiv, der vil tvinge Danmark til at øremærke barsel til mænd. Det skyldes, at Danmark har skrevet under på EUs såkaldte sociale søjle, og det er et stort problem ifølge DFs EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth.

Hørsholm Kommune vil rejse en statue af genforskeren Eske Willerslev, og bag værket er kunstneren Christian von Hornsleth. Men det er i virkeligheden uhyre usædvanligt at opføre en statue af en person, der stadig er levende. Det fortæller Christian Holm Donatzsky, historiker og guide ved History Tours' historiske byvandringer i København.

Tibet-kommissionen er blevet genåbnet og skal nu ikke længere kun beskæftige sig med det omdiskuterede kinesiske statsbesøg i 2012. Derimod skal alle kinesiske statsbesøg helt tilbage til 1995 undersøges - det besluttede justitsminister Søren Pape Poulsen i går. Med os i studiet har vi Anders Højmark, der ikke blot oplevede et brud på sin ytringsfrihed i 2012, men også ved et tidligere besøg.

Værter: Ida Herskind & Asger Juhl

Andre udsendelser