24syv Morgen

18. juni 2018 - kl. Udenrigsminister f

VM i fodbold er i fuld gang i Rusland. Lørdag aften spillede Danmark sin første gruppekamp mod Peru og vandt 1-0. Det officielle Danmarks repræsentant ved slutrunden er kulturminister Mette Bock fra Liberal Alliance. Men det har mødt kritik fra flere sider, at hun overhovedet deltager, fordi Rusland ikke ligefrem er i kridthuset hos EU. Hør ministerens lillebror, udenrigsminister Anders Samuelsen, forklare, hvorfor Bock og kun Bock tager til Rusland. 

Antallet af gonorré-smittede er seksdoblet på det seneste årti. Flere eksperter kalder det en epidemi, og tager vi det ikke alvorligt, risikerer vi at se en multiresistent version af gonoré, der ikke kan behandles. Med os i studiet har vi den eneste mand i landet, der ikke kun forsker i gonorré, men også efterforsker gonorrébakteriens smittekæde. Det er Jacob Tolstrup, læge og ph.d.-studerende på Bispebjerg Hospital, der har Danmarks største klinik for sexsygdomme.

Mange udenlandske borgere tager til Ærø i det sydfynske øhav for at blive gift. Men det er ikke dem alle, der elsker hinanden. Danmark er nemlig blevet en magnet for udenlandske par, der gerne vil giftes her, fordi vores ægteskabsregler er meget liberale. Det er der nogen, der har udnyttet, og derfor bliver reglerne nu ændret: Om 14 dage træder en ny lov i kraft, der skal forhindre såkaldte proforma-ægteskaber i Danmark. Vi taler med Ole Wej Petersen, Socialdemokratisk Borgmester på Ærø.

En muslimsk nødhjælpsorganisation iKøbenhavn har samlet ind for at bygge vandbrønde i u-lande til minde om mindst to afdøde Syrienskrigere. Det kan Radio24syv fortælle her til morgen. De to indsamlinger har været faciliteret af organisationen Danish Muslim Aid. Dansk Folkeparti vil konfiskere pengene og arbejde for, at sådanne indsamlinger fremadrettet bliver ulovlige. Hans Skovgaard, journalist på Radio24syv, har været med til at optrevle historien og sætter os ind i den. 

Værter: Knud Brix & Ida Herskind

Andre udsendelser