24syv Morgen

18. juni 2018 - kl. Kvinders stemmer b

Kvinders stemmer er blevet mørkere de seneste årtier Er du kvinde, og har du en mørk stemme, så påvirker det, hvordan andre rangerer dig socialt. Og det er måske også derfor, at kvinders stemmer er blevet mørkere de seneste årtier. Det har engelske BBC i hvert fald en historie om. Nicolai Pharao, lektor ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet, er med på en telefon og forklarer, hvilken betydning de dybe stemmer har.

For nyligt har 24syv Morgen fortalt om flere sager om hash-salget på pusher-street på Christiania. Og nu kan en retssag, der blev færdigbehandlet i Københavns Byret i fredags, give et unikt indblik i, hvordan efterforskningen af disse sager foregår. Politiet kalder den seneste efterforskningssag 'Operation Føniks'. I stedet for anholde sælgerne følger politiet pengene for at fange bagmændene, Vi taler med Ekstra Bladets Sune Fischer, der har fulgt sagen tæt.

VM i fodbold er i fuld gang i Rusland. Lørdag aften spillede Danmark sin første gruppekamp mod Peru og vandt 1-0. Det officielle Danmarks repræsentant ved slutrunden er kulturminister Mette Bock fra Liberal Alliance. Men det har mødt kritik fra flere sider, at hun overhovedet deltager, fordi Rusland ikke ligefrem er i kridthuset hos EU. Hør ministerens lillebror, udenrigsminister Anders Samuelsen, forklare, hvorfor Bock og kun Bock er taget til Rusland.

Antallet af gonorré-smittede er seksdoblet på det seneste årti. Flere eksperter kalder det en epidemi, og tager vi det ikke alvorligt, risikerer vi at se en multiresistent version af gonorré, der ikke kan behandles. Med os i studiet har vi den eneste mand i landet, der ikke kun forsker i gonorré. men også efterforsker gonorrébakteriens smittekæde. Det er Jacob Tolstrup, læge og ph.d.-studerende på Bisbebjerg Hospital, der har Danmarks største klinik for sexsygdomme. 

Værter: Knud Brix & Ida Herskind

Andre udsendelser