Rushys Roulette

20. juni 2018

Det er hipt at være SF'er, viste en meningsmåling fra Norstat fra 2017. Ifølge den ville 25 procent af de radikale vælgere overveje at stemme på SF næste gang og hele 41 procent af Alternativets vælgere ville gå samme vej. Nu hvor SF har nærmet sig S og DF, har det fået Jon Stephensen til at spørge, om SF er de nye Radikale? Sammen med Karsten Hønge, pol. ordfører (SF) diskuterer vi SF's nye position som de "nye Radikale" og hvad de vil bruge den til? Noget af SFs fremgang skyldes den stramme linje på udlændingeområdet. Hvad har fået SF til at slå ind på strammer-linjen?
“Vi løser problemerne i ghettoområderne ved at afskaffe det frie skolevalg”, lyder et forslag fra Jesper Skorstengaard, fmd. for Århus lærerforening. Han mener, at det frie skolevalg fratager de ressourcestærke forældre og deres børn ansvaret for at være med til at løfte de svage elever i skolerne og dermed bidrage til en bedre integration. Vi diskuterer: Har Jesper ret i, at det frie skolevalg skal ophæves for at få bedre integration af de ressourcesvage elever? Er det i orden, at vi som samfund lægger ansvaret for integrationen af de ressourcesvage elever på de stærke elevers skuldre?
Dagens panel: Garbi Schmidt, professor i kultur- og sprogmødestudier og Dr. Phil. - Marie Høgh, præst - Jon Stephensen, teaterdirektør
Dagens gæster: Karsten Hønge, pol. ordfører (SF) - Jesper Skorstengaard, fmd for Århus lærerforening

Andre udsendelser