24syv Morgen

22. juni 2018 - kl. Gårsdagens VM-kam

I går spillede Danmark uafgjort mod Australien, og vi bearbejder skuffelsen med programmets faste fodboldkommentator Glen Riddersholm, der befinder sig i Rusland. Vi diskuterer desuden Danmarks chancer for at komme videre til en ottendedelsfinale.

Dansk Folkeparti truer med at fyre Liberal Alliances ældreminister Thyra Frank, hvis hun ikke snart kommer med markante forslag. Ét af Thyra Franks tiltag har dog vist sig at være utrolig populær på ældreområdet, nemlig bevilling til nye og bedre køkkener på de danske plejehjem. Ifølge forstander på plejehjemmet Skelager i Aarhus, Lis Kjems, har det nemlig fået enorm betydning, at plejehjemmet har fået egne køkkener.

På søndag er der valg i Tyrkiet, hvor det afgøres, hvem der skal være landets næste præsident – et embede der denne gang medfører en endnu større magt end tidligere. I 2017 blev der nemlig vedtaget en ny grundlov, som blandt andet giver præsidenten magt til at udpege og fyre samtlige ministre uden parlamentets godkendelse. Mens den nuværende præsident Erdogan håber på at vinde valget og den øgede magt, så kæmper oppositionen for at rulle forfatningsændringen tilbage og i stedet indføre mere demokrati. Vi taler med journalist på Radio24syv, Ayse Dudu Tepe, som befinder sig i Tyrkiet netop nu og med Katrine Jonstrup Guzelsu, en dansker bosat i Marmaris med sin tyrkiske mand, og som støtter Erdogan.

Værter: Ida Herskind & Anna Ingrisch

Andre udsendelser