24syv Morgen

22. juni 2018 - kl. Big Data hjælper

Som noget nyt er det under VM i Rusland tilladt at bruge bærbare måleenheder under kampene. Disse data kan analytikere blandt andet bruge til at måle spillernes position, hastighed og lignende. Chefkonsulent i KMD Frans Hammer sidder netop nu og analyserer data på det franske landshold, der skal forberede Danmark til kampen mod Frankrig på tirsdag, og han fortæller, hvad disse data kan vise.

I Kokkedal er en gruppe teenagere med anden etnisk baggrund anklaget for gruppevoldtægt og anden seksuel omgang. Reporter på Radio24syv Sofie Rye ruller sagen ud for os og fortæller, at denne sag kun er toppen af isbjerget, og at flere lignende episoder er på vej til at blive offentliggjort. Vi har også talt med moren til én af de anklagede drenge, som er meget oprevet, men ikke tror på anklagerne imod hendes søn.

Den muslimske friskole Lykkeskolen i Gellerupparken i Aarhus står til at få frataget sit tilskud fra staten og dermed lukke. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet er nemlig i tvivl om, hvorvidt Lykkeskolen sørger for elevernes demokratiske dannelse – styrelsen har blandt andet fundet eksemplarer af biologibøger, der har fået revet sider ud og fået tegnet undertøj på illustrationer af nøgne menneskekroppe som censur. Vores reporter Anette Solgaard besøgte skolen for at tale med lærere og elever om kritikken af skolen.

Værter: Ida Herskind & Anna Ingrisch

Andre udsendelser