24syv Morgen

25. juni 2018 - kl. Valg i Tyrkiet. De

Recep Tayyip Erdogan er genvalgt som Tyrkiets præsident. Det erklærer han selv søndag aften på baggrund af et uofficielt resultat. Cirka hver anden stemme er gået til ham. Vi taler med Radio24syvs udsendte, Ayse Dudu Tepe. 

Mange steder i Danmark bliver det opfattet som lidt bøvet at tale dialekt. I hvert fald blandt de unge. Men sådan er det ikke i Sønderjylland. Der er det tværtimod cool at holde dialekten i hævd. Ny forskning fra Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskaber viser, at de unge sønderjyder i højere grad holder fast i den traditionelle dialekt end unge andre steder i Danmark. Det rapporterer DR SYD. Vi har ringet til sønderjyske unge for at spørge dem, hvorfor de taler sønderjysk. Vi taler bl.a. med Camilla. Lyt med her.

Transkønnede, altså mennesker, som er et andet køn end deres biologiske, har "fuldstændig overtaget bevægelsen i hele den vestlige verden." Og bevægelsen, der er tale om, det er homobevægelsen. Ordene stammer fra en artikel i Weekendavisen forrige fredag. Og ordene er Karen M. Larsens, gymnasielærer i religion og historie, lesbisk og radikal feminist. Vi taler med Karen om feminismen og dens udvikling. 

Fredag samlede Maersk-skibet Alexander Maersk 113 nødstedte migranter op syd for Italiens kyst. Siden har skibet ventet på tilladelse til at sætte gæsterne i land udenfor havnebyen Pozzallo på Siciliens sydkyst. Vi taler med journalist Charlotte Sylvestersen fra POV.International, der er med fra Milano. 

Værter: Anna Ingrisch & Knud Brix

Andre udsendelser