24syv Morgen

25. juni 2018 - kl. Krisemøde i EU. T

16 EU-ledere skrottede deres søndagsplaner for at tage til hastemøde i Bruxelles om asyl og immigration. Også den danske statsminister var af sted.Elisabet Svane, EU-korrespondent for Politiken, fortæller om baggrunden for mødet, og hvad der kom ud af det. 

Transkønnede har "fuldstændig overtaget bevægelsen i hele den vestlige verden." Bevægelsen, der er tale om, er kvindebevægelsen, og ordene er Karen M. Larsens, gymnasielærer i religion og historie, lesbisk og radikalfeminist. Frederikke Kjerulff, medicinstuderende ved Odense Universitetshospital, har arbejdet med reproduktiv sundhed og rettigheder gennem flere år, og hun er uenig med Karen, for Frederikke er ikke radikalfeminist, men intersektionel feminist. Lyt med og hør, hvori uenigheden består.

Mange steder i Danmark bliver det opfattet som lidt bøvet at tale dialekt. I hvert fald blandt de unge. Men sådan er det ikke i Sønderjylland. Der er det tværtimod cool at holde dialekten i hævd. Ny forskning fra Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskaber viser, at de unge sønderjyder i højere grad holder fast i den traditionelle dialekt end unge andre steder i Danmark. Vi taler med Petra Hansen, 26 år og tilhænger af den sønderjyske dialekt.

Valgobservatører blev i går stoppet af tyrkisk politi og forhindret i at overvære valghandlingerne i forbindelse med det tyrkiske parlaments- og præsidentvalg søndag. En af valgobservatørerne var Nikolaj Villumsen, Enhedslistens europarådsordfører og valgobservatør. Vi spørger Villumsen om, hvad han er blevet udsat for. 

Værter: Anna Ingrisch & Knud Brix

Andre udsendelser