24syv Morgen

5. juli 2018 - kl. Skal Roskilde Fest

I lande som Holland, Belgien og USA kan festivalgæster få testet kvaliteten af deres euforiserende stoffer for at sikre sig, at stofferne ikke er blandet op med en masse skidt - på trods af at stofferne er ulovlige. Det gør de ikke på Roskilde Festival. Selvstændig rådgiver om unge og rusmidler, Trine Ry, mener, at Roskilde Festival bør indføre denne mulighed. Vi spørger hende hvorfor, når nu stofferne er ulovlige. 

Bølgerne går højt i Kattegat. 37 virksomheder har ansøgt om at få lov til at bygge havbrug ud for Djurslands kyst og nord for Sjælland. Men havbrug forurener så meget, at det ødelægger havmiljøet, mener bl.a. Danmarks Naturfredningsforening. Medstifter af foreningen Levende Hav, Knud Andersen, er modstander af havbrug og forklarer her hvorfor. 

Et libanesisk rejseselskab har i 2 år tilbudt rejser til hjemlandet for syrere, der er kommet til Danmark og Sverige. Dette møder stor politisk modstand. Vores reporter, Tine Toft, har snakket med én af dem, der har benyttet sig af tilbuddet. 

Værter: Ida Herskind & Nima Zamani

Andre udsendelser