Rushys Roulette

17. oktober 2018

Når Danmarks Statistik skal gøre os klogere på forhold om indvandringen bruges kategorier som: etniske danskere, indvandrere og efterkommere. Men nu vil S og DF gerne udvide med endnu en kategori: “3. generationsindvandrere”. Vi diskuterer: Vil det have en stigmatiserende effekt, hvis endnu en generation af efterkommere skal kategoriseres? Eller er det et rigtig godt værktøj til at kvalificere politikernes integrationsindsats, så den rammer den rigtige målgruppe?
Er der grund til bekymring, når vores danske integrationsminister tager til Østrig og laver fælles udspil med en minister, hvis parti tilsyneladende sympatiserer med nazismen? Er det tegn på historieløshed, når vi er villige til at slå pjalterne sammen med et parti fra den yderste højrefløj, for at holde flygtninge ude af Europa? Tidligere på måneden fremlagde integrationsminister Inger Støjberg og den østrigske indenrigsminister Herbert Kickl et fælles udspil om et europæisk asylsystem. Herbert Kickl tilhører Frihedsparti, FPÖ, som blev stiftet af en nazist i 1956. Partiet er bl.a. kendt for at hylde Hitler og omtaler KZ-lejrene som blot straffelejre. Desuden er de både antisemitiske og fremmedfjendske.
Dagens panel: Mikkel Andersson, debattør og vært - Edris Qasimi, and. scient pol., Anna Larki, debattør - Mustafa Topal, Phd. stud. RUC.

Andre udsendelser