Rushys Roulette

19. december 2018

Integrationsministeriet kalder børn af efterkommere ”3. generation”, og har lavet en rapport om dem. Rapporten viser, at de ”kun” er på niveau med deres forældrer, når det gælder at klare sig i skolen, på ungdomsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. Statistiker og forfatter Hjarn Zernichow Borberg er med os og tolker tallene.
Amer Ramzan, dir. Promentum, Maibritt Maria Nielsen, debattør og forfatter, Mattias Tesfaye, integrationsordfører (S) er i panelet og diskuterer: Er denne rapport et endegyldigt bevis på, at integrationen er slået fejl i den 3. generation? En del af ghettopakken indeholder initiativer, der har fokus på børn og unge. Er der behov for at skrue bissen endnu mere på? Hvad foreslår panelet, at vi burde gøre for den 3. generation?
“Allah u Akbar”, råbte Cheriff Chekat, inden han skød om sig og dræbte fem mennesker på et julemarked i Strasbourg i sidste uge. Den 29-årige Cheriff Chekat havde 27 domme bag sig. Og blev radikaliseret i fængslet. Trods dette mener MP Jens Rohde at ”det ikke har noget med islam at gøre”. Han uddyber sit synspunkt.
Var angrebet motiveret af udsigten til endnu en lang fængselsstraf eller var det rent faktisk inspireret af Islamisk Stat, som siden har taget skylden? Og er der overhovedet plads til at stille det spørgsmål, uden at blive stemplet som forræder? Hvad gør det ved debatten, at der ikke levnes plads til argumenter, man ikke er enige i?

Andre udsendelser