24syv Morgen

15. februar 2019 - kl. Nyt om Trumps mur.

Trump er klar til at erklære, at landet befinder sig i en såkaldt national nødsituation. Det er han, fordi han meget vel kan bruge nødsituationen til at få bygget den mur, som han har lovet sine vælgere. Med på en telefon fra San Diego er Peter Kjeldorff, journalist og USA-kender, der gør os klogere på sagen.

I går kunne vi fortælle, at over 12.000 topskatteydere før jul fik eftergivet skattegæld for i alt 21 millioner kr. Det skete som led i en politisk aftale fra sommeren 2017, hvor alle folketingets partier besluttede at afskrive 6 mia. kr i gæld for at hjælpe Skat på rette køl. Vi har Rune Lund, skatteordfører for Enhedslisten, i studiet til en snak om, hvorfor Enhedslisten, der normalt går hårdt op i at indkræve skat, har stemt for at eftergive gælden. 

Den 77-årige Birgit Weis' smykker er forsvundet. Politiet vil ikke hive de mange hjemmehjælpere til afhøring, som muligvis kunne have taget smykkerne. Og forsikringen, ja, den vil ikke betale for smykkerne, fordi Birgit selv har lukket hjemmeplejerne ind i sit hjem. Kommunens forsikring dækker heller ikke det formodede tyveri - den dækker kun, hvis hjemmehjælperen ødelægger noget. Vi taler med Jeppe Jakobsen, ældreordfører for Dansk Folkeparti, om, hvad Birgit Weis dog skal stille op.

Mange japanske pensionister vil gerne i fængsel. Antallet af forbrydelser, der bliver begået af japanere over 65 år, har været støt voksende i 20 år. Det engelske medie BBC har nu talt med nogle af de ældre japanere, der med vilje begår forbrydelser i håbet om at komme i fængsel. Med på en telefon er Marie Roesgaard, lektor i Japanstudier ved Københavns Universitet. Hun gør os klogere på, hvorfor de aldrende japanere vil i fængsel. 

Værter: Ida Herskind & Knud Brix

Andre udsendelser