24syv Morgen

15. februar 2019 - kl. Nazi-milits hjælp

I den syriske borgerkrig har præsident Assad søgt hjælp hos en lang række militser og para-militære grupper. Blandt disse grupper er en nazistisk milits ved navn The Syrian Socialist Nationalist Party, altså Syriens Nationalisocialistiske parti. Gruppens flag ligner et hagekors, og den har langsomt bredt sig i Syrien, hvor den forsøger at hjælpe Assad med at kvæle oprøret. Med i studiet er Mads Staghøj, journalist ved Weekendavisen, der gør os klogere på denne besynderlige gruppe.

Verdens største narkobaron, mexicanske Joaquin 'El Chapo' Guzman, blev i denne uge dømt for at stå i spidsen for et globalt narkoimperium. Spørgsmålet er, hvad der sker nu, hvor verdens største narkobaron er endt bag tremmer. Vi taler med Bo Mathiasen, vicedirektør for en afdeling i UNODC (FN's kontor mod narko og kriminalitet), der hjælper os med at spå om udviklingen efter Guzmans fald.

Det var i orden, da en gruppe betjente med magt fik åbnet for adgangen til en anholdt mands mobiltelefon. Det er den konklusion, som Højesteret er kommet frem til i en principiel sag om indgrebet. Betjentene tvang den anholdtes tommelfinger ned på telefonen, sådan at telefonen blev åbnet, og indholdet kunne aflæses. Kåre Traberg Schmidt, forsvarsadvokat i sagen og medlem af borgerrepræsentationen for Alternativet, er i studiet til en snak om dommens implikationer. 

Værter: Ida Herskind & Knud Brix

Andre udsendelser