24syv Morgen

6. marts 2019 - kl. Rumænsk far og sÃ

I dag starter retssagen mod en far og hans voksne søn, der er tiltalt for at have opholdt sig i en utryghedsskabende lejr. Den 21 august sidste år lå de to rumænske mænd i døren til en butik på Strøget i København. Klokken 05.20 blev de anholdt af politiet, fordi de havde etableret og opholdt sig i en såkaldt utryghedsskabende lejr, som var indrettet med dyne, tæpper og bagage. Vi taler med Asser Gregersen,forsvarsadvokat for de to mænd. 

Magrethe Auken SF er den mest populære spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget, det viser en måling foretaget af Norstat for Jyllandsposten og Altinget. 15 procent af de adspurgte siger, at de vil stemme på Auken. Men hvordan kan det være, at Auken er så populær, når hun på helt centrale områder er uenig med vælgerne? Radio24syvs Asger Juhl har talt med Auken.

"Kirken er ikke bange for historien," siger Pave Frans, i forbindelse med at han har meddelt, at han næste år vil åbne op for Vatikanets krigsarkiver, der hidtil har været lukket. Det betyder, at vi kan få at vide, hvordan Vatikanet og tidligere Pave Pius virkeligt havde det med nazisternes jødeforfølgelse under 2. Verdenskrig. Jakob Egeris Thorsen, lektor i teologi og kirkehistorie ved Aarhus Universitet, er med på en telefon og gør os klogere på sagen.

Nu skifter norske NRK mening og dropper et planlagt boykot af Michael Jacksons musik. I går meldte musikchefen for NRK ud, at NRK fra på fredag på deres radiokanaler ikke vil spille Michael Jacksons musik i to uger. Vært på Ak24syv Per Lysholt har ringet til Thor Gjermund, generaldirektør i NRK, og bedt ham forklare kovendingen.

Vi kan i dag fortælle, at den ene af to ejere af virksomheden Freeway har sendt millioner af kroner i skattely. Det drejer sig om den delvise ejer af Freeway Morten Oliver Wagner. Dette er interessant, fordi Freeway ejer halvdelen af Avisen.dk sammen med Fagbevægelsens Hovedorganisation, det tidligere LO, der har talt dunder mod skatteundgåelse. Vi taler med Radio24syvs Rasmus Svaneborg, der har afdækket sagen, skatteekspert Torben Bagge og Lars Koch, politisk chef i Mellemfolkeligt Samvirke. 

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl

Andre udsendelser