Cordua & Steno

16. maj 2019

Folketingsvalget er godt i gang, og vi får to nye kandidater på banen. Det er Maria Gudme, der er socialdemokrat fra Nordsjælland og den konservative Henrik Sørensen fra Gladsaxe. Hvad er deres mærkesager, og hvordan vil de sikre samfundets videre beståen mht. velfærd, vækst og klima?

Spændingerne mellem Iran og USA tilspidses for tiden og der går rygter om, at USA planlægger et angreb på Iran efter et droneangreb på saudiske olieinstallationer, som de mener iranerne har del i. Et miltært opgør nu har potentiale til at udløse en international økonomisk krise, der også vil ramme Danmark, vurderer Lars Bangert Struwe fra Atlantsammenslutningen. Han er i studiet og analyserer den tilspidsede situation.

De konservatives formand, justitsminister Søren Pape er i valgkamp for sit parti, der gerne skulle gå frem efter at hans parti har lidt en stribe valgnederlag ved de seneste folketingsvalg. Hvordan vil han sikre det? Pape er gæst i studiet.

Time 2: Der er EU-valg den 26. Maj og derfor har vi inviteret endnu en stribe kandidater i studiet. Det er Karsten Høinge SF, Karen Melchior, De radikale og Linea Søgaard-Lidell fra Venstre. De skal denne gang diskutere, hvordan vi sikrer det indre marked og virksomhedernes konkurrencedygtighed i EU samtidig med at vi løser miljøproblemerne i medlemsstaterne.

Hvordan går det egentlig med EU-valgkampen i EU's medlemsstater? Er de optaget af de samme emner som i Danmark? Hvordan stemmer de? Vi spørger Christine Proksch fra Wien om den østrigske valgkamp, hvor regeringen består af både et EU-positivt og et EU-skeptisk parti. Michael Hardenfeldt i Gdansk, der følger den polske valgkamp, hvor den polske kirke og dets politiske støtter i regeringspartiet PiS er kommet i modvind i en sag om pædofile præster. Sidst, men ikke mindst har vi kontakt til Poul Høi fra Storbritannien, hvor Nigel Farages Brexit-parti brager frem i meningsmålingerne, da UK også deltager i EP-valget.