24syv Morgen

22. maj 2019 - kl. Aalborg Kommune br

En vigtig del af Socialdemokratiets nye økonomiske plan er, at der skal sættes et loft over det offentliges brug af konsulenter, så der kan spares omkring 3 milliarder kroner. Men det hænger ikke rigtigt sammen med, at den socialdemokratiske borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, og en lille delegation fra Aalborg Kommune hvert år tager til den internationale ejendomskonference MIPIM i Cannes, hvor de hyrer konsulenter til at arrangere møder med danske pensionskasser og investorer. Vi spørger Hans Henrik Henriksen, socialdemokratisk Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg, hvad disse konsulenter gør, som kommunens medarbejdere ikke selv kan stå for.

Den østrigske regering er kastet ud i en alvorlig krise efter at skjulte videooptagelser for få dage siden  viste, hvordan landets vicekansler fra frihedspartiet FPÖ var parat til at tilbyde en russisk rigmand statslige kontrakter til gengæld for partistøtte. Netop Frihedspartiets forbindelser til Rusland og Putin har siden partiets indtrædelse i den østrigske regering skabt uro hos det østrigske efterretningsvæsen, men også blandt flere europæiske efterretningstjenester. Seniorforsker og Ruslands-ekspert ved Dansk Institut for Internationale Studier, Flemming Splidsboel, gør os klogere på, hvad det er, der foregår i Østrig for tiden.

En stribe af landets topchefer fra virksomheder som Novozymes, Iss, Grundfoss og TDC slår nu alarm over valgkampen, som de mener har handlet mere om at bruge penge i stedet for at skabe penge og vækst. Vi har inviteret finansminister Kristian Jensen (V) til at svare på kritikken.