24syv Morgen

20. juni 2019 - kl. Vil skolesammenlæ

Et flertal i Guldborgsund Byråd vil i dag vedtage at lukke en god, velfungerende skole i Nykøbing Falster og samle børnene i byens skole ved ghettoen Lindholm, hvor skolen har omkring 80 % tosprogede og et meget lavere karaktergennemsnit. Sammenlægningen møder protester fra flere forældre fra den velfungerende skole, Østre Skole. Vi taler med Simon Calmar Andersen, professor i statskundskab og leder af Trygfondens Børneforskningsinstitut ved Aarhus Universitet, og vi spørger ham, om skolesammenlægningen vil få negativ betydning for ressourcestærke elever fra den fagligt gode skole og positiv betydning for den fagligt svage skole.

Flere etnisk danske kvinder og deres børn befinder sig i den meget omtalte Islamisk Stat-fangelejr, Al-Roj-lejren, og journalist Nagieb Khaja er taget til Syrien for at tale med disse mennesker.

Under regeringsforhandlingerne er man nu kommet til frem til en aftale om 70 % CO2-reduktion i 2030. Men hvad betyder 70 % egentlig? Ifølge Henrik Gudmundsson, konsulent i Danmarks grønne tænketank Concito, så behøver den almindelige dansker ikke at omlægge sin livsstil fuldstændig for at imødekomme dette mål – i stedet skal vi tænke over at bruge andre teknologier og spise andre fødevarer.

Værter: Ida Herskind & Asger Juhl