Cordua & Steno - sammendrag

13. september 2019

Arveafgiften skal hæves, mener S-regeringen, og det mødte opbakning hos analytiker i centrum-venstre tænketanken Cevea, Frederik Lasserre i Berlingske for nylig, der mener, at en afgift endda vil gavne virksomhederne. Venstres skatteordfører Louise Schack Elholm er ikke overraskende helt uenig. Vi tager debatten nu.

På indkøbsstrøg og torvepladser i landets købstæder skal de handlende løbe spidsrod gennem rækker af såkaldte "facere". Men det skal være slut nu, mener man i Viborg og i Herning, hvor de kommercielle "facere" nu er blevet forbudt at forstyrre de handlende. Tilbage er så indsamlerne fra de mange NGO-organisationer, der samler penge ind til diverse formål. Står det til citychef Allan Kristensen fra HerningCity-foreningen, så finder man også en vej til at blive af med dem. Omvendt er generalsekretær Mette Grovermann fra ISOBRO, indsamlingsorganisationernes brancheorganisation, helt imod den idé. Vi tager debatten med dem om lidt.

Nedsmeltningen i britisk politik fortsætter, mens vi nærmer os Brexit-datoen 31.10. Hertugen af Wellington har forladt de konservative i Overhuset. Underhuset er blevet midlertidigt suspenderet og hjemsendt, men onsdag har en skotsk domstol erklæret hjemsendelsen ulovlig. Gudskelov bevarer Berlingske Poul Høi overblikket for os alle sammen. Han med med os nu!