Cordua & Steno - sammendrag

11. oktober 2019

Præsident Trump trækker amerikanerne ud af den del af Syrien, som deres allierede mod IS-kurderne står. Nu rykker tyrkerne ind. Hvad kommer det til at betyde? Vi spørger Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Institut for Strategi, Forsvarsakademiet.

Det store blå oppositionsparti Venstre har efter at have skiftet ud i holdopstillingen i front fået sat sig til rette i oppositionsbænkene. Hvad vil de bruge det til? Hvad mener de om regeringens finanslov og har man tænkt sig at revidere klimapolitikken? Vi spørger den nye politiske ordfører Sophie Løhde.

Der er ballade i det sydamerikanske land Ecuador, hvor der demonstreres imod, at regeringen har fjernet støtten til kunstigt lave brændstofpriser, så de nu er blevet fordoblet. Onsdag blev landets parlament stormet af demonstranter. Men er det hele forklaringen? Og hvordan går det egentlig i hele den nordvestlige del af Sydamerika, Venezuela, Columbia, Ecuador og Peru? Tag med på en rundtur i selskab med amerikakenderne Niels og Niels - Lindvig og Westy.