Pharaos Cigarer

12. oktober 2019

"Barbara" af Jørgen-Frantz Jacobsen. 

Efter præstekonventet går hr. Poul og Barbara tur og sidder på en bænk i rektors urtegård, da Gabriel dukker op. Barbara fortæller ham, at han sikkert godt kan blive fri for at gifte sig med Suzanne (som har fortalt at hun ikke kan udstå ham), for sorenskriveren vil gerne overveje at gifte sig med hende. Gabriel bliver rasende og går i vrede.

Poul og Barbara er blevet gift, men Poul mærker, at han er ved at blive træt og ligeglad med Barbara. Det er dog en følelse, der hurtigt forsvinder igen, men den forskrækker ham, og han opsøger sorenskriveren, som han sætter pris på som en klog mand, for at få lidt råd. Sorenskriveren trækker sin yndlingsfilosof La Rohcefocauld af stalden og med belæg i en af hans maximer råder han hr. Poul til at springe ud i det. Han misunder ham de efaringer han vil gøre, uanset hvordan det ender.

Time 2: Skibet "Fortuna" kommer fra København medbringende en uventet passager, Andreas Heyde, sorenskriverens og præsten hr. Wenzels nevø, der har læst økonomi, og er blevet sendt til Færøerne med den opgave at beskrive øernes økonomiske, sociale og geografiske forhold. Hr. Poul aner straks, at her kommer en rival, det vil blive svært at hamle op med. Han vil gerne rejse hjem så hurtigt som muligt, men det er ikke nemt, nu hvor der lige er kommet skib. Hjemme hos hr. Wenzel møder Barbara og hr. Poul den nytilkomne, og Pouls bange anelser bliver til fulde bekræftede, men mærkeligt nok lykkes det hr. Poul at få Barbara med på idéen om, at de må hjem nu, og de finder en praktisk løsning.

Det bliver henad jul. Hr. Poul og Barbara har eb lykkelig tid, men han plages hele tiden af tanken om, at det snart kan være forbi. Til jul kommer lagmand Mikkelsen hjem fra Tórshavn med sin slægtning Andreas, der vil være hos lagmanden og hans sønner, Andreas barndomsvenner julen over.  Men Andreas har også en anden plan med opholdet.