Uenigheden

2. april 2014

I en ny meningsmåling fra Megafon i dag svarer fire ud af ti socialdemokratiske vælgere, at Socialdemokraternes mulighed for succes ved næste valg vil være større, hvis Helle Thorning-Schmidt forlader jobbet som statsminister til fordel for et job i Bruxelles og overlader teten til Mette Frederiksen. Kun hver fjerde S-vælger er uenig i, at Mette Frederiksen vil være en bedre formand for Socialdemokraterne end Helle Thorning ved næste valg. Og det er altså Socialdemokraternes egne vælgere, vi snakker om her.

Og for tre måneder siden skete der noget historisk: I flere forskellige meningsmålinger pegede flere danskere på, at de ville sætte deres kryds ud for Dansk Folkeparti frem for Socialdemokraterne. Det skulle man ikke nødvendigvis lægge så meget i, men lige siden har meningsmåling efter meningsmåling placeret Dansk Folkeparti som Danmarks 2. største parti foran Socialdemokraterne.

Flygter vælgerne, fordi Socialdemokraterne har udviklet sig til teknokrater, er det fordi de socialdemokratiske landspolitikere er uduelige, eller noget helt tredje? Og hvilket Danmark skal Socialdemokraterne kæmpe for anno 2014, hvis det ikke skal være erhvervsskattelettelser, afskaffelse af efterløn og brandudsalg af Dong og andre statslige virksomheder?

Det taler vi med fire Socialdemokrater om.

Vært: Aydin Soei