24syv Morgen (1)

29. august 2014 - kl. 06.05

På lørdag afgøres det endelig, om Helle Thorning Schmidt rykker til Bruxelles og bliver EU præsident eller om hun bliver i andedammen som statsminister i Danmark. Rygterne om Thornings fremtid har sværmet, og vi graver ned i, hvem der står bag rygterne. 

En ny dille er kommet til Danmark, hvor man køber sig til popularitet på de sociale medier. Om lidt taler vi med en ung iværksætter, der står bage Danmarks første hjemmeside, der sælger followers til instagram. Vi hører, hvor udbredt tendensen er og hvorfor folk køber sig til popularitet. 

Havde irakerne det bedre, da Sadam Hussein var ved magten end i dag, hvor landet er plaget af uro og krig. Det mener Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, at de havde. Det er dog ikke alle, der er enige i det. Vi taler med en herboende iraker om Søren Espersens udtalelse. 

Finansminister Bjarne Corydon har fremlagt i finanslovsforslag, der går lige til grænsen for, hvad den danske stat må have i underskud, for ikke at modtage en henstilling fra EU. Vi ser nærmere på udspillet.

Mens Alisiv Ceran blev i går svedte over en skriftlig eksamen, blev han efterlyst af politiet som mulig terrorist. Vi hører, hvordan Alisiv Ceran oplevede dagen i går. 

Værter: Claus Cancel og Tine Bruun Eriksen.