Rushys Roulette (1)

Uge 33 - 17. august 2016

Pia Kjærsgaard, folketingets formand og tidl formand for DF frygter for Danmarks fremtid: “Danmark kan ende med at blive kløvet over i to folk – splittet af en økse lavet af globalisering og multikultur og delt mellem en overlegen storbyelite og en underkendt provins.”
Har hun ret i sin antagelse? Og kan hun løbe fra, at hendes eget parti har været med til at lukrere på den splittelse, hun nu kan se konturerne af? Hvordan kommer vi tilbage på sporet igen og får skabt sammenhængskraft i vores lille land? Dagens panel debatterer: Bent Blüdnikow, kulturjournalist på Berlingske, Mikkel Andersson, satiriker og liberal debattør og Claus Walther, journalist.
Danmarks første muslimske efterskole, Mina Hindsholm Efterskole, blev i sidste uge udsat for groft hærværk. Der var meget få politiske reaktioner på hændelsen, men en af dem kom fra Integrationsminister Inger Støjberg. Vi diskuterer ordlyden af IS sympatierklæring, der i Rushys øre lyder mere som en opsang end en sympati-erklæring, Hvad siger panelet?