Rushys Roulette (2)

Uge 33 - 17. august 2016

"Lær at tale dansk, tag en uddannelse og find dig et arbejde, så bidrager du til samfundet”. Sådan har mantraet lydt fra alle sider imange år, når man taler om integration af udlændinge i Danmark.
Cand. merc. Rias Al-Ajbas opfylder alle kravene, samtidig med, at han også er født og opvokset i Danmark. Alligevel bliver han kaldt til en samtale på jobcenteret, fordi han som “efterkommer af ikke-vestlige indvandrere” kan se frem til “særlige udfordringer” ved jobsøgning.
Er det en positiv aktion når Jobcenteret påpeger, at der ved jobsøgning er udfordringer med et fremmedklingende navn? Eller agerer de som en forlænget arm for arbejdsgivere, der diskriminerer pga etnicitet og herkomst? Hvad skal der til for at arbejdsmarkedet fokuserer på kvalifikationer frem for etnicitet?
Niels-Erik Hansen, advokat of tidligere leder af DRC er med os og forklarer, hvorfor jobcenterets positive og hjælpsomme holdning kan være et problem.
Dagens panel: Bent Blüdnikow, kulturjournalist på Berlingske, Mikkel Andersson, satiriker og liberal debattør og Claus Walther, journalist

Andre udsendelser