Rushys Roulette (1)

Uge 37 - 14. september 2016

“Der er kommet alt for mange asylansøgere til Danmark, og vi er ganske enkelt efter min mening fyldt op.” - sådan lød begrundelsen fra Integrationsministeren, da hun i søndags meddelte, at Danmark stopper modtagelsen af de 500 kvoteflygtninge, som vi ifølge en aftale fra1989 med UNHCR skal modtage. "Inger Støjberg får blod på hænderne for den beslutning" lyder en af reaktionerne. Inger Støjberg er med og uddyber sin disposition. Panelet diskuterer: Er det en dårlig undskyldning eller er det fair nok at sige stop for kvoteflygtninge, så vi kan tage vare på de asylansøgere, der allerede er i landet?

Som samfund har vi simpelthen ikke råd til at tabe de to-sprogede elever på gulvet i uddannelsessystemet. Men hvor placerer vi ansvaret: Lektor og Phd’er Üzeyir Tirelli mener, at skolen er ekskluderende og bygger på bestemte strukturer og opfattelser af verden, uden hensyn til den enkelte elevs kulturelle baggrund og identitet. Det er folkeskolelærer Mogens Hansen dog ikke enig i. Han mener ikke, at den danske folkeskole er ekskluderende, men derimod at der bliver gjort rigtig meget for de to-sprogede elever i den danske folkeskole. 

Dagens panel: Fatma Øktem, tidl. MF (V) og Siddik Lausten, gymnasielærer og Rasmus Brygger, debattør.

Dagens gæster: Inger Støjberg, integrationsminister, Üzeyir Tirelli, Lektor og Phd’er og Mogens Hansen, Folkeskolelærer.

Andre udsendelser