Reporterne (1)

16. december 2016

Annemette er ikke i stand til at arbejde. Alligevel har Haderslev kommune de sidste tre år forsøgt at bringe Annemette tilbage på arbejdsmarkedet. Det er til trods for, at en lægeerklæring, som vi er i besiddelse af, konkluderer, at aktivering og ressourceforløb vil belaste hende psykisk. Nu er hendes datter selvmordstruet, og ifølge en udtalelse fra datterens skolepsykolog, kan Annemettes ressourceforløb stresse hende og muligvis forringe hendes evne til at tage sig af sin datter.

Jægerkorpset skal nu sættes ind i konkrete operationer mod Islamisk Stat side om side med de irakiske styrker. Chefen for de danske jægersoldater siger til TV2, at det betyder, at de danske jægersoldater kan komme i direkte kamp mod Islamisk Stat. Danske soldater kommer med stor sandsynlighed til at tage krigsfanger i forbindelse med kamphandlingerne. Det vil betyde store vanskeligheder, hvis og når irakerne kræver de fanger udleveret, da vi ikke kan stole på, at de behandler krigsfangerne i henhold til krigens love og regler.

Radio24syv har fået afslag på at se dokumenter i forbindelse med Skats køb af oplysninger fra Panama-papirerne. De købte oplysninger er skaffet på ulovlig vis, og vi ville derfor vide, hvilke overvejelser Skat havde lavet i forbindelse med indkøbet.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl