Reporterne (2)

19. december 2016

Sagen om de dansktrænede irakiske soldater, der har begået krigsforbrydelser, var på samråd i Folketinget i dag. Her skulle forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen give sin redegørelse for sagen. Men ministeren ville ikke kommentere sagen. Vi taler med Eva Flyvholm, forsvarsordfører for Enhedslisten.

I går lagde Venstre en video på Facebook. Den er ment som et sjovt indslag og viser de tre folketingsmedlemmer Thomas Danielsen, Anni Mathiesen og Jacob Jensen "lede efter Socialdemokratiets politik". Reporterne taler med Eyvind Vesselbo, tidligere folketingsmedlem for Venstre og Mette Møller, der har skrevet en ph.D. om komikere, som bliver valgt ind i politik.

I fredags kunne vi her på Radio24syv afdække, hvordan Langelands borgmester, Bjarne Nielsen, i august ikke ville have, at Udlændingestyrelsen fik besked om de "massive problemer på asylområdet" på Langeland. Nu viser et internt mødereferat fra den 10. august, at Bjarne Nielsen faktisk lovede ledelsen at gå til Udlændingestyrelsen. Han gjorde det bare aldrig. Vi taler med Viktor Reddersen, journalist på Radio24syv.

Værter: Anna Ingrisch og Morten Jeppesen