Rushys Roulette

25. januar 2017

Panelet diskuterer: Trump er på vej til at gøre alvor af sit valgløfte om at lave restriktioner for visumtildeling til borgere fra en række muslimske lande og afvise alle syriske flytninge og muslimske immigranter.
Sigtelser mod asylbørn er femdoblet på et år. Det er især uledsagede nordafrikanske gadebørn, der begår kriminalitet, mens de opholder sig på Center Sandholm. De ansatte fra asylcentret fortæller, at de unge drenge tager til København om aftenen og vender tilbage stærkt påvirkede og nogle gange med fyldte rygsække. Claus Juul, chefjurist fra Amnesty International fortæller, hvorfor vi ikke bare kan spærre børnene inde, som DF har foreslået? Og hvilke reglerne gælder, når vi har med uledsagede børn at gøre?
“Mon de kommer om natten” hedder en ny dokumentar om 16-årig Rokhsar og hendes familie, som står til udvisning, efter at have fået 3 afslag. Familien har boet i Danmark i 6 år og Rokhsar er den, der taler bedst dansk, derfor har hun - fra hun var 12 år - været familiens kontakt til asylsystemet. Uvisheden om familiens fremtid og frygten for at blive vækket en sen nattetime og sat på et fly, har sat sine spor på Rokhsar. Hun er med i studiet og fortæller sin historie. og hvad det er for et pres hun lever med hver eneste dag.

Dagens panel: Edris Qasimi, cand.scient. pol, Sabeena Sareen, Lærer og medlem af Liberal Alliance og Mozhdeh Ghasemiyani, Børnepsykolog.