Rushys Roulette

8. februar 2017

I Ry har 4 drenge i alderen 15-16 år har smidt en brændende benzinbombe mod en jævnaldrende dreng, der nu er forbrændt på 30% af kroppen. De impliceredes etnicitet har gjort at historien er blevet behandlet som lille. Gerningsmændene er etnisk danske og offeret er etnisk afghansk. Vi diskuterer de manglende gule bjælker på mediernes forsider.
Siden S mistede magten er det påfaldende, at de oftere har stemt sammen med de borgerlige end med de røde partier i oppositionen. Også når det gælder støtte til regeringens kontroversielle love som “smykkeloven” og “stop for kvoteflygtninge”. Hvor efterlader det vælgere, der ikke er tilhængere af stramninger på udlændingeområdet? Er det en fordel eller ulempe for den demokratiske debat?
EU opløses og vi vender tilbage til 30’ernes politiske tilstande, hvis Marine Le Pen bliver præsident i Frankrig, mener professor Claus og kritiserer venstrefløjen for ikke at siger fra i tilstrækkelig grad over for den stigende nationalisme og fascisme. Har professoren ret i sin analyse? Er det en dommedagsprofeti eller har han ret i at vi intet har lært af historien?

Dagens panel: Olav Skaaning Andersen, kommentator - Anne-Marie Meldgaard, formand Europanævnet og Filomenita Mongaya Høgsholm, journalist.
Dagens gæst: Claus Bryld, professor, RUC