Datolinjen

15. marts 2017

I nat falder afgørelsen i det Hollandske parlamentsvalg efter en intens uge i hollandsk politik. De store politiske samtaleemner har under valgkampen været Immigration, EU og Asylpolitik, noget der ligger den højrenationalistiske partileder for 'Frihedspartiet' Geert Wilders meget på sinde. Vi har sendt reporter Emil Lee Madsen til Nederlandene for at følge valget på tæt hold.

Danmark har retten over havet syd for Bornholm - og her vil Russerne gerne lægge en ny gas-rørledning -Nordstream 2, lige ved siden af den, som de i forvejen har. Det ville kunne skabe langt større kapacitet til salg af Russisk gas til EU-lande via østersøen og sammen med en udbygning af den sydlige ledning Tyrkish Stream vil Nordstream 2 kunne gøre forsyningerne via Ukraine overflødige. Det får nu Ukraine til at bønfalde lande omkring Østersøen om ikke at godkende udbygningen af rørledningerne.

Nigeria, Syd-Sudan, Somalia og Yemen - fire lande med hungers-nød og tilsammen den største humanitære krise verden har set siden 1945. Det sagde FNs humanitære chef, Stephen Obrien i slutningen af sidste uge. Men hvordan kan det være gået så galt netop i Yemen?

Vært: Anne Sofie Allarp

Andre udsendelser