Datolinjen

16. marts 2017

Trump har i dag udgivet en delvis oversigt over sit bud på et 2018-budget for USA. De helt store tabere er miljøet, FN og de offentligt ansatte. Vi taler med Ulrik Bie, cheføkonom ved The Institute of International Finance i Washington D.C.

Antallet af asylansøgninger i EU er stort set uændret fra 2015 til 2016 viser nye tal fra statistikbureauet Eurostat. I 2015 modtog EU-landene 1,26 millioner asylansøgninger, i 2016 modtog lå tallet på 1,2 millioner asylansøgninger. Det er kun 600.000 færre end året før. Og det er selvom de europæiske lande iværksatte en lang række rilrag i 2016, der skulle mindske strømmen af flygtninge. Vi taler med Ninna Nyberg Sørensen, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier.

Den digitale valuta bitcoin, der blev skabt for kun 8 år siden, har lynhurtigt vokset sig både stor og stærk. Så stærk at den i starten af marts oversteg værdien på guld, der ellers normalt er målestok for en valutas værdi. Vi taler med Lasse Birk Olesen, medstifter af blockchain-virksomheden Coinify, der bl.a. handler med bitcoins.

Vært: Ulrik Aarhus

Andre udsendelser