Kina Snak

31. marts 2017

Det kinesiske boyband The Fighting Boys (TFBoys) er Kinas hidtil mest succesfulde boyband, og millioner og atter millioner af kinesiske fans elsker at høre dem synge om lektier, kærlighed og kommunistpartiet. Men vil det lykkedes TFBoys at blive kendte i udlandet - og er de svaret på den kinesiske regerings tårnhøje ambitioner om at sprede kinesisk blød magt – på engelsk kaldet softpower - til resten af verden?

Jeg spørger Kenneth Karskov, vært hos Musikquizzen på P3 og bachelor i kinesisk, og Mette Thunø, lektor fra Aarhus Universitet, som forsker i kinesisk blød magt.
Så kom det europæiske handelskammer i Beijing forleden med en hård kritik af den unfair konkurrence og protektionisme fra Kina. Jeg spurgte Hans Henrik Pontoppidan, generalsekretær for Danish Chinese Business Forum og Morten Dyrholm, marketings- og kommunikationsdirektør for Vestas, hvordan de oplever konkurrencen fra Kina.

Til sidst i programmet tegner arkitekt og Kina-kender Holger Dahl et portræt af den kinesiske stjernearkitekt Wang Shu, som er aktuelt med en anmelderrost udstilling på kunstmuseet Louisiana. Wang Shu går stik imod tidens tendens i Kina og tænker småt, lokalt og bæredygtigt i sin arkitektur.

Andre udsendelser