24syv Morgen

12. april 2017 - kl. Uber-reklame, Dyre

I en reklame for taxatjenesten Uber kan man se og høre veteranen Olav Lange Hansen, der har kørt Uber i et halvt års tid -  blandt andet med base fra Veteranhjemmet i København, hvor han boede i starten af året.  I videoen ser man Olav forlade veteranhjemmet og sætte sig ud i sin bil for at køre Uber. Men Olav bor hverken i Købehavn eller på veteranhjemmet længere. Og i foreningen Veteran-alliancen er man ked af sammenkoblingen mellem den ulovlige taxatjeneste og veteransagen. Heller ikke Foreningen Danske Veteranhjem ønsker at være associeret med Uber.

I løbet af næsten to år har der ikke været nogen sigtelser om dyresex. Den 1. juli, 2015 trådte Dyreværnslovens §3a ellers i kraft. Den gør det forbudt at have seksuel omgang med dyr. Det var daværende Landbrugs- og Fødevareminister, Dan Jørgensen, der fik indført forbuddet. I morgenens udsendelse diskuterer vi, om loven om dyresex er det rene symbolpolitik.

Omkring 100 homoseksuelle mænd er blevet anholdt, tortureret - og flere er blevet dræbt - i en eller flere lejre i den russiske republik Tjetjenien. Det skriver den russiske avis Novoya Gazeta, som er kendt for at være kritisk overfor Kreml. Ifølge mediet, har de tjetjenske myndigheder oprettet det der bliver beskrevet som hjemmelavede fangelejre, hvor mænd, der er mistænkt for at være bøsser, bliver holdt fanget og tortureret med strøm. Nogle bliver tvunget til at forlade republikken. Og minimum tre er blevet tæsket ihjel. 

Værter: Josefine Kofoed & Kristoffer Eriksen

Andre udsendelser