24syv Morgen

20. april 2017 - kl. Danmark tæt på s

”Ingen tolke og lokalt ansatte, som har bistået den danske indsats i Afghanistan, bliver ladt i stikken i forbindelse med reduktionen af det internationale engagement i Afghanistan”. Sådan lød det i en politisk aftale fra 2013. Men aftalen lever ikke op til sine løfter, mener blandt andre tidligere udsendt Caspar Stefani. Ud af 124 sager, er der nemlig kun blevet givet asyl til 14 tolke. I denne time taler vi med forsvarsordfører for Socialdemokratiet, Henrik Dam Kristensen.

Alt tyder på at Danmark får forhandlet en særaftale på plads med EU i løbet af april, så vi ikke ryger ud af Europol. Det betyder, at dansk politi stadig kan gøre brug af Europols databaser, når de skal opklare forbrydelser. Én af de politikere som ikke var optimistiske omkring en særaftale mellem Danmark og EU var Morten Helveg Petersen fra De Radikale. Vi spørger ham, om forhandlingerne er gået bedre, end han havde regnet med.

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er antallet af fattige mere end fordoblet siden 2002. Cheføkonom i CEPOS, Mads Lundby Hansen, analysechef i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Jonas Schytz, og kontanthjælpsmodtager og debattør, Esben Maaløe, er derfor alle i studiet til en diskussion om fattigdom i Danmark.

Værter: Ida Herskind & Asger Juhl

Andre udsendelser