24syv Morgen

21. april 2017 - kl. Politibetjent dræ

Christian Froman, en ung mand i midt tyverne, var for ti år siden med i en bilulykke, der gjorde ham svært hjerneskadet og lam i næsten hele kroppen. Han har de sidste fem år boet hos sin mor, der er ansat af Furesø Kommune til, sammen med plejepersonale, at passe ham i derhjemme døgnet rundt. Men kommunen har nu afgjort, at Christian ikke længere er berettiget til døgnovervågning - i stedet for 24 timers hjælp i døgnet, skal han nu kun have 9,1 timer i døgnet. Vi taler med Kate Oehlenschlæger, mor til 34-årige, hjerneskadede Christian.

En politibetjent blev dræbt af skud på den kendte boulevard Champ Élysses i Paris i går aftes. To andre betjente og en civil blev også ramt, oplyser de franske myndigheder. Gerningsmanden blev efterfølgende skudt og dræbt af politiet. Fransk politi betegnede hurtigt skyderiet som en "terrorhandling". Vi taler med Louise Sandager, journalist som er med fra Paris.

I går fortsatte afhøringen af den 17-årige pige der er tiltalt for forsøg på terrorisme i den såkaldte Kundby-sag. Ifølge anklagerne planlagde pigen at sprænge bomber på to sjællandske skoler i begyndelsen af 2016. Pigen nægter sig fortsat skyldig. Marie Louise Toksvig, retsreporter på Radio24syv, har været med i retten.

Vært: Ida Herskind og Asger Juhl

Andre udsendelser