24syv Morgen

21. april 2017 - kl. Svært handicapped

En gruppe svært handicappede, der før havde personale i hjemmet 24 timer i døgnet, har fået skåret drastisk i hjælpen. Det er sket, efter at Ankestyrelsen i oktober 2015 afgjorde, at der i serviceloven ikke er hjemmel til, at handicappede kan blive døgnovervåget. Siden afgørelsen har kommuner, der før tildelte døgnovervågning, løbende fjernet hjælpetimer til de svært handicappede borgere. Vi taler med Susanne Olsen, landsformand for Dansk Handicap Forbund.

En politibetjent blev dræbt af skud på den kendte boulevard Champ Élysses i Paris i går aftes. To andre betjente og en civil blev også ramt, oplyser de franske myndigheder. Gerningsmanden blev efterfølgende skudt og dræbt af politiet. Fransk politi betegnede hurtigt skyderiet som en "terrorhandling". Vi taler med Louise Sandager, journalist som er med fra Paris.

Justitsminister Søren Pape, der er homo, siger til Ekstra Bladet, at han er "rasende" og "gal", og at han ikke vil gå hånd i hånd med sin kæreste gennem Vollsmose. To af vores mandlige journalister har gået rundt i den fynske ghetto Vollsmose og kysset og holdt i hånd med hinanden, kan man få lov til det?

Vært: Ida Herskind og Asger Juhl

Andre udsendelser