Datolinjen

25. april 2017

Aftenens udsendelse starter i den amerikanske delstat Arkansas hvor man i løbet af natten til i dag dansk tid gennemførte to henrettelser. Det er den første dobbelt-henrettelse i staten i to årtier og finder sted som led i en række planlagte henrettelser. Og mens det ikke er så usædvanligt at amerikanske stater henretter fanger, så giver antallet af planlagte henrettelser i delstaten i denne tid anledning til debat i USA og verden over. Vi taler med Martin Martensen-Larsen, jurist, ekspert i dødsstraf.

Trods rekordhøje varmegrader i Arktis har opvarmningen langt fra nået sit højdepunkt i klodens koldeste egne. Frem mod midten af dette årtusind vil temperaturen i Arktis stige yderligere adskillige grader, konkluderer flere end 90 forskere i en ny stor klimaundersøgelse fra Arktisk Råd - den såkaldte Swipa 2017. Men kan vi forvente at der bliver gjort noget ved det fra politikernes side? Og hvad kan vi efterhånden selv gøre? Vi taler med Jens Friis Lund, lektor på KU.

Tænk hvis vi kunne spise os ud af klodens miljøproblemer. Forskere på Cambridge University har fundet en larve, der kan spise og nedbryde plastik. Og dagens larve i skysovs er honningmøllet. Men vi kommer ikke til at se hære af honningmøl tage kampen op imod plastikforurening, mener Julie Juanita Larsen, marinebiolog og projektleder i organisationen Plastic Change.

Andre udsendelser