Datolinjen

1. maj 2017

Den amerikanske budgetkrise, som truede med at lukke dele af den offentlige sektor midlertidigt, er afblæst. I morges blev et flertal i Kongressen enige om en ny finanslov, som dækker over en TRILLION dollars. Vi taler med Ulrik Bie, cheføkonom ved The Institute of International Finance.

Reformér EU! Ellers står vi overfor et fransk farvel til EU. Overraskende kritisk budskab fra social-liberale, 39-årige Macron, der vandt 1. runde ved det franske præsidentvalg forrige søndag med 24 pct. af stemmerne, og nu står som favorit forud for anden og afgørende runde på søndag. Vi taler med Bjarke Møller, direktør i Tænketanken Europa.

Lige efter at man lukkede adgangen til Wikipedia som følge af undtagelsestilstanden i Tyrkiet, så annoncerede regeringen i lørdags at man vil forbyde tv-programmer, hvor personer forsøger at finde en kæreste eller på anden måde dater. Den tyrkiske regering har tidligere indikeret, at den var tilhænger af et sådan forbud mod de populære datingprogrammer. Vi taler med Yildiz Akdogan, folketingsmedlem for Socialdemokraterne.

Vært: Anne Sofie Allarp

Andre udsendelser