Datolinjen

2. maj 2017

Vi starter i Frankrig, hvor den anden og afgørende runde af præsidentvalget finder sted på fredag. Den uafhængige centrumkandidat Emmanuel Macron står stadig til at vinde, men for hver dag, der går, haler hans rival, Marine Le Pen fra det højreekstreme Front National ind på ham. Vi taler med journalist Louise Sandager, bosiddende i Paris.

Under et besøg i Chengdu Panda Base i dag, mødte Statsminister Lars Løkke Rasmussen nemlig de to pandaer, der skal sendes til København i slutningen af 2018.  Og det var efter alt at dømme et behageligt møde med de to baby-pandaer Mao Sun, der betyder Bambusmave, He Xing, der betyder Velstand. Men, der er en hage ved hele baby-lykken, og det er at  pandaerne er kun til låns, og Kina har før sendt pandaer hjem med første fly, hvis værtslandet skulle blive for åbenmundet. Vi taler med Lene Winther, journalist og vært på Kina Snak på Radio24syv

Gråzone-angreb som f.eks. mod det danske forsvars mailkonti er new normal. Det skal vi vende os til. Det bliver først rigtig problematisk, når "russerne" angriber radaranlæg, infrastruktur og lignende. Vi taler med Jeppe Teglskov Jacobsen, Ph.d. studerende på DIIS forsker i militære hackere.

Andre udsendelser