Datolinjen

3. maj 2017

Vi starter i Frankrig, hvor de to kandidater til præsidentvalget Marine Le Pen fra FN og Emanuelle Macron fra den nye centrum-bevægelse EnMarche i aften er tørnet sammen i den sidste store tv-debat forud for sidste runde af valget på søndag. Vi taler med vores reporter, Christine Randa, som har seneste nyt fra debatten.

Det virkede som et hjerteligt og smerteligt brake up, da EU-præsident Tusk modtog Storbritanniens udmeldelses-brev. Vi savner jeg allerede, sagde han i slutningen af marts. Nu er tårerne skiftet ud med verbale tæsk. Kendisparret May og Juncker skændes på Europas forsider. Men det er hverken en diplomatisk eller politisk krise. Det er positionering og teatertorden - det siger Ole Helmersen, ekspert i britiske forhold og lektor ved CBS.

Der bliver ikke rejst tiltale i mod to hvide politibetjente, der sidste år skød og dræbte en sort mand i Baton Rouge i delstaten Louisiana. Det har det amerikanske justitsministerium besluttet. Det skriver The Washington Post. Oplysningerne kommer samtidigt med at politiet i en anden stat, nemlig Texas, begynder at ændre forklaringer i en ny sag, hvor en sort, ubevæbnet, teenager blev skudt og dræbt. Sagerne rejser dette spørgsmål: Bliver betjente nogensinde straffet i de sager, hvor de dræber ubevæbnede borgere? Vi taler med Gitte Nielsen, cand. mag. i amerikanske studier med speciale i racespørgsmål.

Andre udsendelser