Datolinjen

10. maj 2017

Efter fyringen af FBI's øverste chef, James Comey: "End ikke Nixon fyrede sin FBI-chef". Sådan siger USA-korrespondent for Politiken og nu sikkerhedspolitisk korrespondent Kristian Madsen til Datolinjen. Vi taler med ham.

Den militante islamistiske gruppe Islamisk Stat har udsendt en video, som angiveligt viser en halshugning af en russisk efterretningsofficer i Syrien. I videoen tales der russisk. Optagelserne viser en mand i en sort dragt. Han knæler i ørkenagtige omgivelser, imen han indtrængende opfordrer andre russiske agenter til at overgive sig. Bagefter bliver manden halshugget med en kniv af en skægget mand. Vi taler med Flemming Splidsboel, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier.

Med valget af Emmanuel Macron, som Frankrigs nye præsident, får landet også en ny førstedame. Og en ganske utraditionel en af slagsen:

64 årige Brigitte Trogneux, Macrons tidligere dramalærer i folkeskolen, og altså nu kone, står til at få en indflydelsesrig rolle under mandens præsidentskab. Vi taler med Louise Sandager, journalist, bosiddende i Paris.

Vært: Anne Sofie Allarp

Andre udsendelser