24syv Morgen

15. maj 2017 - kl. Skal blasfemiparag

Blasfemiparagraffen skal afskaffes. Det foreslår Enhedslisten. Men forslaget har skabt tvivl hos Alternativet – derfor inviterede partiet to talere ind for at blive overbevist. I denne time hører vi jurist og direktør for tænketanken Justitia, Jacob Mchangamas tale – en tale der skulle overbevise Alternativet om at afskaffe blasfemiparagraffen.

København skal have 100.000 flere grønne træer inden 2025. Det er København Kommunes mål. Men det er dyrt at plante træer på gader og stræder – derfor har kommunen besluttet sig for at give træerne gratis væk til private grundejere, der så kan plante træerne i deres gårde og haver. Men er træerne rent faktisk gratis, når de betales af skattekroner? Det spørger vi medlem af Borgerrepræsentationen for de Konservative, Jakob Næsager, om.

Mindst 150 lande blev i fredags ramt af et ransomware-angreb – et hackerangreb der låser filerne på din computer, hvorefter hackerne kræver løsesum for at låse filerne op igen. Den seneste tid har generelt været præget af flere hackerangreb – IT-sikkerhedsekspert og stifter af sikkerhedsvirksomheden CSIS, Peter Kruse, gør os klogere på de aktuelle angreb. Med os i studiet har vi også Flemming Splidsboel, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, der har fulgt sagerne om cyberangreb tæt.

Værter: Sanne Fahnøe & Asger Juhl

Andre udsendelser